Het klimaat in de kijker!

Het klimaat in de kijker!

Voor de derde week op rij kwamen jongeren op straat in Brussel om hun ongenoegen te uiten over de laksheid van de politici als het om klimaatnormen gaat. Een nieuwe enthousiaste groep jongeren die terecht actie onderneemt, respect !

Inderdaad, de grote internationale bedrijven moeten zich ook aanpassen om de klimaatverandering te kunnen tegen gaan, maar ook de gewone consument kan zijn gedrag wijzigen.

Natuurlijk weten we ondertussen allemaal dat hoe minder energie er verbruikt wordt, hoe minder energie je nodig hebt. Natuurlijk weten we dat de lichten doven als je een kamer verlaat of de was buiten laten drogen het energieverbruik vermindert.

Natuurlijk weten we dat een goed geïsoleerde woning sneller verwarmd zal zijn en dat een nieuwere stookketel -bij voorkeur een in combinatie met een zonneboiler- veel minder verbruikt dan eentje van 15 jaar oud.

Natuurlijk weten we dat we samen met fijn stof de warmte de vrije lucht in sturen als we ons hout verbranden in een klassieke open haard, inbouwcassette of oude kachel.

Maar ja, als alles nog werkt, waarom zou je dan veranderen?

Omdat het milieu er baat bij heeft natuurlijk en omdat je op termijn je investering terug verdient door een lager energieverbruik.

Dus weg met die meer dan 15 jaar oude open haarden, kachels of ketels!

Kom eens langs in de toonzaal en kom alles te weten over zonneboilers en bekijk zelf de binnenkant van een Daikin/Rotex zonneboiler!

Kom eens langs in de toonzaal en voel hoeveel warmte een massahaard kan verspreiden of hoe een moderne stof-arme haard in de winter als extra energiebron de zonneboiler kan verwarmen.

De toonzaal is open op maandag- en woensdagnamiddag van 14u. tot 18u.en op zaterdagvoormiddag van 9u. tot 12u. of op afspraak.

Energiezuinige oplossingen zijn de toekomst!

Blog AuthorTorre Moerman
Zaakvoerder

Torre Moerman startte in 1997 als zelfstandige elektricien en schoolde zich als een van de eersten bij in domotica. Later behaalde hij in avondschool de diploma’s van schrijnwerker, loodgieter, sanitair installateur, verwarmingsinstallateur en brandertechnicus. Hij staat zelf ook nog regelmatig op de werkvloer.

Nieuwsberichten

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie en prijzen

Footer