Batibouw 2018: Danskan slimme houtkachels in de kijker (Dutry Hal 6, stand 06113)

Batibouw 2018: Danskan slimme houtkachels in de kijker (Dutry Hal 6, stand 06113)

SMARTSTOVES ARE FOR SMART PEOPLE !

-50% HOUTVERBRUIK, EEN SCHOON GLASRAAM, GEEN ZORGEN

Dit primordiaal voordeel van het smartstove berust op 2 factoren : de verhoging van het verbrandingsrendement en het elimineren van energieverliezen door oververhitting. Deze technologie van thermostatische verbranding maakt uw kachel zo intelligent als een auto, een moderne wasmachine of een smartphone, zoals het zou moeten zijn. Het is typisch voor een klassieke houtkachel dat deze moeilijk te regelen is om de gewenste kamertemperatuur niet te overstijgen. Deze productie van onnuttige warmte vertegenwoordigt namelijk een belangrijk verlies van energie die een verhoogd verbruik met zich meebrengt. Op basis van real-life tests zou dit verhoogd verbruik gemiddeld 30 % bedragen.

het hout goed brandt, wordt de luchtaanvoer beperkt om niet teveel warmte via de schoorsteen te laten ontsnappen.

te gaan en een mooi zicht op het vuur te garanderen. Eenmaal in de gloeifase wordt een beperkte hoeveelheid vergelijking met een niet-thermostatische kachel tonen real-life tests van de Technische Universiteit van Denemarken in de uitstoot van CO, fijnstof, etc... Met deze intelligente luchtaanvoer kunnen de door de fabrikant in labo gemeten


Blog AuthorTorre Moerman
Zaakvoerder

Torre Moerman startte in 1997 als zelfstandige elektricien en schoolde zich als een van de eersten bij in domotica. Later behaalde hij in avondschool de diploma’s van schrijnwerker, loodgieter, sanitair installateur, verwarmingsinstallateur en brandertechnicus. Hij staat zelf ook nog regelmatig op de werkvloer.

Nieuwsberichten

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie en prijzen

Footer